smučarska šola, telovadba za otroke, tečaj smučanja | SD Novinar - Namenite del dohodnine SD Novinar

 

Namenite del dohodnine SD Novinar Natisni

Pozivamo vas dobrodelnosti in da del vaše dohodnine namenite nam. Ta možnost vam osebno ne prinaša dodatnih stroškov, mi pa se bomo potrudili in z zbranim denarjem še izboljšali programe na vseh področjih in otrokom omogočili čim bolj aktivno preživljanje časa.

Po Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije, lahko po davčni zavezanci do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine, namenijo enemu ali več upravičencem s seznama, ki ga je določila vlada.

Vsi, ki bi želeli del vaše dohodnine nameniti SD Novinar, lahko to storite kadarkoli na spletni strani eDavki ali pa pošljete izpolnjeno in podpisano zahtevo na pristojni davčni urad. Lahko jo oddate tudi v pisarni drušva in job bomo mi poslali naprej.

Iz zahteve morajo biti vidni:

  • podatki davčnega zavezanca (ime, naslov in davčna številka),
  • ime oziroma naziv in davčna številka upravičenca (Smučarsko društvo Novinar, D.Š.: 34260820), ki se mu namenja del dohodnine in
  • odstotek dohodnine, ki nam ga namenjate (0˙5, 0˙4, 0˙3, 0˙2 ali 0˙1 %).


Zahteva ima trajen značaj in velja do trenutka, ko davčna uprava prejme novo zahtevo ali njen preklic. Podatki o namenitvi dohodnine se štejejo za davčno tajnost in se smejo razkriti tretjim osebam samo na podlagi pisnega soglasja davčnega zavezanca, ki je namenil del dohodnine za donacije. Podatke o nakazanih donacijah bo davčna uprava (DURS) objavila v letnih poročilih.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za prejete donacije.

 
Vpišite ključne besede
© 2017 smučarska šola, telovadba za otroke, tečaj smučanja | SD Novinar
Priredil in oblikoval Mark Savnik