fbpx
01 434 70 12 040/775 779 info@novinar-drustvo.si

Športna šola

 

Športna šola je naš celoletni program, ki je namenjen otrokom, ki se radi zabavajo s športom.

Vadba je sestavljena tako, da otroci skozi celo leto pridobivajo nova znanja in jih v nadaljevanju tudi nadgradijo. Z vadbo v Športni šoli otroci razvijajo motorične sposobnosti, spoznajo pomen sodelovanja in timskega dela. Poleg tega preko različnih gibalnih iger razvijajo ustvarjalnost, ko iščejo svoje rešitve za dosego ciljev različnih nalog. Pri vadbi skozi celo leto otroci spoznajo različne osnove individualnih in ekipnih športov (nogomet, odbojka, gimnastika, rokomet, košarka…).

Program Športne šole vsebuje:

Vadba je namenjena vsem otrokom in mladostnikom (od 4. do 18. leta), ki želijo pridobiti ali izboljšati smučarsko znanje, izboljšati motorične sposobnosti in pridobiti kondicijo ter se seznaniti s športnim načinom življenja nasploh.

Športna šola je organizacijsko razdeljena v tri skupine, ki imajo programe prilagojene glede na starost in sposobnost vadečih:

Novinarjev način dela temelji na individualnem pristopu, kar otrokom omogoča hitrejše napredovanje, hkrati pa jih s skupinskim delom navajamo na (so)delovanje v skupini.