fbpx
01 434 70 12 040/775 779 info@novinar-drustvo.si

Rolanje

Tečaj rolanja poteka maja, junija in septebra v Parku Tivoli.

Termina v mesecu septembru:
1. termin: ponedeljek in sreda (17.30-18.30)
2. termin: torek in četrtek  (17.30-18.30)

Trajanje tečaja:
·        mesec september (pričetek 4. oziroma 5.9., zaključek 27. oziroma 28.9.)

Cena tečaja:
·        Mesečnega (8 vadb): 65 EUR

Za tečaj  ima 2. otrok 10 % popusta, 3. otrok iz iste družine pa 20 % popusta.

Tečaj rolanja je namenjen učenju in izpopolnjevanju rolanja otrok od 3,5 leta naprej in mladine z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Vadba poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojena je glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje.

Izpeljali bomo začetni tečaj (od 3,5 let naprej), nadaljevalni tečaj in izpopolnjevalni telaj rolanja, ki ga bomo zaključili s podelitvijo diplom in nagradic.

V istem terminu bo za mlajše otroke organizirana tudi vadba za malčke.

Nudimo tudi možnost izposoje rolerjev in zaščitne opreme. Obvezen je predhodni dogovor.
Izposoja opreme ni v ceni tečaja. Cena izposoje za celoten tečaj: ščitniki ali čelada (5 EUR), rolerji (10 EUR), komplet (15 EUR).

Vsi vadeči potrebujejo opremo za rolanje:
Rolarje, čelado, ščitnike za zapestje, komolce in kolena poleg tega pa priporočamo, da imajo otroci s sabo negazirano pijačo.
Uporaba zaščitne opreme je obvezna! 

PROGRAM:

Začetni tečaj: pravilna uporaba in navajanje na opremo, obračanja na mestu, padanje in vstajanje, osnovni rolarski korak, zaustavljanje z uporabo zavore in v travi, zavijanje, vožnja v drsalni tehniki, limonce, osmice, vožnja pod oviro …

Nadaljevalni tečaj: vijuganje med stožci in raznimi ovirami, vožnja po klancu, vožnja in zaustavljanje na pesku, vožnja po eni nogi, limonce in osmice vzvratno, skoki,  zavijanje s prestopno tehniko, opravljati različne naloge med vožnjo…

Izpopolnjevalni tečaj: obrat med vožnjo, zaustavljanje z obratom, T zaustavljanje, zavijanje s prestopno tehniko nazaj, skoki z obratom za 180, hokej na rolerjih, ravnotežne drže (polklek, kanonček, peta-prsti, prsti-prsti), vožnja po strmejših klancih, terenske vožnje daljših razdalj…

Vsi otroci morajo biti člani SD Novinar za tekočo sezono. V primeru, da otroci niso člani se za program plača letna članarina (15 EUR) in velja do 31.8.2023.

Tečaj bo organiziran v skladu s splošnimi pogoji SD Novinar in upoštevanjem priporočil NIJZ o omejevanju širitve virusa Covid-19.

Pred začetkom vadbe boste prejeli podrobnejše informacije.

Splošne informacije

SD Novinar
Staničeva ulica 41
1000 Ljubljana
t: 01 434 70 12
m: 040 775 779
e: info@novinar-drustvo.si
w: www.novinar-drustvo.si

Kje smo?

Smučarsko društvo Novinar

Naročite se na obvestila društva