Rolanje

Letošnjo sezono rolanja smo zaključili s septemberskim tečajem v Tivoliju. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Z rolanjem ponovno pričnemo spomladi 2022, ko bodo v maju in juniju potekali mesečni in dvomesečni tečaji po ustaljenem urniki v ponedeljek in sredo oziroma v torek in četrtek ter med poletnimi počitnicami, ko bomo z otroci rolali na tedenskih tečajih. Do naslednje rolerske sezone pa vas vabimo, da se nam pridružite na popoldanskih vadbah v telovadnicah ter na telovadbah v vaših enotah vrtcev in v osnovnih šolah.

Tečaj rolanja je namenjen učenju in izpopolnjevanju rolanja otrok od 3,5 leta naprej in mladine z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Vadba poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojena je glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje.

Izpeljali bomo začetni tečaj (od 3,5 let naprej) in nadaljevalni tečaj rolanja, ki ga bomo zaključili s podelitvijo diplom in nagradic.

Nudimo tudi možnost izposoje rolerjev in zaščitne opreme. Obvezen je predhodni dogovor.

Vsi vadeči potrebujejo opremo za rolanje:
Rolarje, čelado, ščitnike za zapestje, komolce in kolena poleg tega pa priporočamo, da imajo otroci s sabo negazirano pijačo.
Uporaba zaščitne opreme je obvezna!