Kros za vrtce

Kros za ljubljanske vrtce izvajamo vsako leto (maja in septembra) od leta 2009 in se ga udeležijo otroci iz večine ljubljanskih vrtcev, tako z nami na različnih lokacijah po Ljubljani letno teče več kot 5000 otrok.

Kros sofinacira Mestna občina Ljubljana in je za otroke brezplačen. Sama prireditev je naravnana tako, da spodbuja otroke k sodelovanju in jih vse, ki pretečejo nagrajuje, kajti vsi so zmagovalci.

Spomladanski in jesenski kros se izvedeta za otroke 2. starostnega obdobja vseh ljubljanskih vrtcev. Za otroke je ob prihodu organizirana plesna animacija in skupinsko ogrevanje. Nato sledi štart otrok po posameznih kategorijah ločenih po spolu in starosti. Otroci tečejo za Novinarjevo Račko in jo poizkušajo uloviti. Na koncu k teku povabimo tudi vse spremljevalce in navijače, da bi s pozitivnim zgledom spodbudili otroke k nadaljevanju tekaškega udejstvovanja. Po tekmovanju pa sledi animacija ob glasbi in slikanje na zmagovalnih stopničkah. Vsi udeleženci so namreč zmagovalci! Po tekmovanju pa sledi plesna animacija ob glasbi.

Ponosni smo, da smo uspešno izvedli že 19 krosov in skupaj z vrtci ter vzgojiteljicami in vzgojitelji omogočili otrokom zanimivo izkušnjo hkrati pa izboljšati splošno vzdržljivost otrok, spodbujali veselje do teka in gibanja ter spodbujali “fair-play”.

Programe sofinancira