fbpx
01 434 70 12 040/775 779 info@novinar-drustvo.si

Naš program popoldanskih vadb je sestavljen tako, da otroci krepijo in nadgrajujejo že pridobljeno znanje in pridobivajo nova. V majhnih skupinah je delo prilagojeno skupini, poleg tega pa se otrokom posvetimo tudi individualno.

Vadbe v vrtcih in interesne dejavnosti izvajamo za otroke, ki obiskujejo enoto vrtca oziroma osnovno šolo, kjer poteka vadba. Vadba v telovadnici na OŠ Mirana Jarca pa je namenjena vsem otrokom.

VADBE V VRTCIH

Vadba v šolskem letu 2022-23 poteka v štirih vrtcih in je namenjena otrokom, ki obiskujejo vrtce, kjer vadbo izvajamo. Učitelji SD Novinar bodo otroke z vašim dovoljenjem prevzeli v skupini v vrtcu po končani vadbi pa jih prevzamejo starši.

Z vadbo, ki poteka preko igre, otroci razvijajo gibalne sposobnosti, spoznajo pomen sodelovanja in timskega dela.  Skozi vadbo krepijo tudi samozavest in inspiracijo za raziskovanje in nadgradnjo svojih gibalnih sposobnosti tudi izven vodene vadbe. Ko iščejo svoje rešitve za dosego ciljev različnih nalog preko različnih gibalnih iger, razvijajo tudi ustvarjalnost.

Vsebine:
– naravne oblike gibanja,
– elementarne igre,
– štafetne igre,
– otroški plesi,
– osnovne dejavnosti z žogo,
– hoja in tek v naravi,
– osnove gimnastike in atletike.

INTERESNE DEJAVNOSTI

Učitelji SD Novinar bodo s pomočjo raznolike športne vadbe (naravne oblike gibanja, igre z žogo, atletika, gimnastika, poligoni, štafetne igre) poskušali pri otrocih razviti široko paleto gibalnih znanj in izkušenj. Skozi igro bodo razvijali gibalne in kognitivne sposobnosti, zraven pa spoznavali pomen sodelovanja in timskega dela.

Tudi v letošnjem šolskem letu (2023/24) bomo izvajali interesno dejavnost “Športna šola SD Novinar” za otroke prve triade na naslednjih OŠ:

 

  • OŠ dr. Vita Kraigherja               sreda:13.40-14.25 (3. in 4. razred, mala telovadnica, pričetek 20.9.)
                                                         sreda: 14.30-15.15 (1. in 2. razred, mala telovadnica, pričetek 20.9.)
  • OŠ Kolezija                                 sreda  14.45-15.30 (velika telovadnica, pričetek 4.10.)
  • OŠ Oskarja Kovačiča                 sreda, 13.25-14.10 (pričetek 27.9.)
  • OŠ Trnovo **                             sreda, 13.40-14.25 (velika telovadnica, pričetek 27.9.),

VADBA V TELOVADNICI

Vadba, ki preko igre razvije vse gibalne sposobnosti v malih skupinah, ki so prilagojene starosti, znanju ter sposobnostim otrok.

Ko zaradi vremenskih razmer in kratkega dneva ni več mogoče vaditi v naravi, vadbo preselimo v telovadnice. Tam vadba praviloma poteka od oktobra do aprila.

V telovadnicah se ogrevamo z raznimi tekalnimi igrami, se učimo atletske abecede, s pomočjo poligonov spoznavamo naravne oblike gibanja, se začnemo spoznavati z gimnastiko, igrami z žogo in preko vadbe po postajah nabiramo moč, koordinacijo, ravnotežje za smučanje in utrjujemo splošno telesno pripravljenost za boljše počutje in odpornost. Na vadbi vspodbujamo športni duh (fair play) in ekipno delo.

Vadbo v telovadnici, ki je pozitivno stimulativna za otroke na večih področjih izvajamo na Osnovni Šoli Miranja Jarca.

Splošne informacije

SD Novinar
Staničeva ulica 41
1000 Ljubljana
t: 01 434 70 12
m: 040 775 779
e: info@novinar-drustvo.si
w: www.novinar-drustvo.si

Kje smo?

Smučarsko društvo Novinar

Naročite se na obvestila društva