POLETNI TABOR GORJANCI

Si za športno obarvano poletno druženje z novimi prijatelji? Se rad zabavaš ob športnih aktivnostih v naravi?

Če je tvoj odgovor DA, te vabim, da se pridružiš našemu POLETNEMU ŠPORTNEMU TABORU z izzivi Žana Kranjca v Gorjancih.

TERMIN: 25.6.-29.6.2023 (nedelja-četrtek)

Zakaj je Novinarjev športni tabor najboljša izbira za aktivne počitnice?

VELIKO ZANIMIVIH ŠPORTNIH AKTIVNOSTI

Poleg zabave v naravi prelepih Gorjancev in bivanja v Planinski koči pri Gospodični, se otroci srečujejo s široko bazo športno-vzgojnega znanja: jutranja telovadba v gozdičku, pohodništvo, rolanje, kolesarjenje, izdelava lokov in puščic, kino pod zvezdami, karaoke in popoldanske aktivnosti na igriščih (nogomet, košarka, slackline, plezanje, štafetne igre, …), ki so prilagojene starosti in sposobnostim otrok.

NOVI IZZIVI

Glede na to, da društvo deluje tudi na področju tekmovalnega alpskega smučanja za otroke in mladino, se bodo otroci na taboru srečali s športnimi izzivi našega olimpijskega podprvaka in tretjega najboljšega veleslalomista na svetu Žana Kranjca.

VEČ INFORMACIJ

TEDENSKI TEČAJI ROLANJA

Vabimo vse otroke od 4. starosti naprej, ki bi se radi naučili ali izpopolnili svoje znanje rolanja, da se nam pridružijo na tedenskem tečaju rolanja v času poletnih počitnic. Tečaj bo poteka od ponedeljka do četrtka 1,5 ure na dan.

Otroci bodo razdeljeni v manjše, po starosti in predznanju homogene skupine.

KDAJ in KJE?

Od ponedeljka do četrtka od 17.30 do 19.00 ure v naslednjih terminih in lokacijah:

CENA:

•  50 EUR

VEČ INFORMACIJ

TEČAJ ROLANJA

V mesecu maju in juniju bomo organizirali tečaje rolanja v Parku Tivoli. Izpeljali bomo en dvomesečni tečaj in dva mesečna tečaja. S prvimi tečaji pričnemo 3. maja. Vsi tečaji bodo potekali med 18.00 in 19.00 na kotalkališču Parka Tivoli.

Dvomesečni tečaj bo potekal v maju in juniju. Rolanje vključuje 16 vadb, prijave pa sprejemamo za dva termina in sicer ponedeljek in sreda s pričetkom 3. maja ter torek in četrtek s pričetkom 4. maja.

Prvi mesečni tečaj bo potekal v maju, drugi pa v juniju. Vključeval bo osem vadb, prav tako v dveh možnih terminih in sicer ponedeljek in sreda s pričetkom 3. maja ter torek in četrtek s pričetkom 4. maja oziroma 29. in 30. maja za drugi mesečni tečaj.

Tečaj rolanja je namenjen učenju in izpopolnjevanju rolanja otrok od 3,5 leta naprej in mladine z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Vadba poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojena je glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje.

Izpeljali bomo začetni tečaj (od 3,5 let naprej) in nadaljevalni tečaj rolanja, ki ga bomo zaključili s podelitvijo diplom in nagradic.

Nudimo tudi možnost izposoje rolerjev in zaščitne opreme.

VADBA ZA MALČKE

V enakih terminih in na isti lokaciji izvajali tudi Vadbo za malčke, ki je namenjena otrokom med 2,5. in 4. letom starosti.

Vadba za malčke bo tako kot tečaj rolanja izvedena v dvomesečni obliki s 15. vadbami in dveh enomesečnih izvedbah (maj in junij) z 8. vadbami. Vadba bo potekala hkrati s tečajem rolanja ob ponedelkih in sredah med 18.00 in 19.00 ob kotalkališču Parka Tivoli.

Vadbe bodo vsebovale orientiranje v naravi v povezavi z naravnimi oblikami gibanja, prilagojeno »trim stezo« na otroškem igrišču, osnovne elemente atletike, osnovne dejavnosti z žogo, dejavnosti z baloni, elementarne igre, štafetne igre, vožnja s poganjalci ter ostale zabavne in koristne aktivnosti.

AKTIVNE POČITNICE 2023

Aktivne poletne počitnice bodo potekale v Ljubljani na OŠ dr. Vita Kraigherja in so namenjene otrokom letnika 2016 in starejšim. Subvencionirana mesta z strani Mestne občine Ljubljana so namenjena otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Trudimo se, da je velik del programa (če nam le omogoča vreme) izpeljan zunaj, v naravi hkrati pa se bodo vsebine tedensko menjavale, da bodo otroci preizkusili in spoznali čim več različnih delavnosti.

PRIJAVE

Prijave začnemo zbirati kot vsi ponudniki subvencioniranih mest s strani MOL v četrtek, 4.5., ob 7.00 uri.

Termini 2023:

• 3. 7. – 7. 7.