Navdušeni smo, da bomo v maju, juniju in začetku julija lahko za otroke organizirali velko različnih športnih aktivnosti. Poletni športni tabor ob Kolpi, Tečaj rolanja in Vadba za malčke so programi, ki ponujajo raznovrstne aktivnosti za otroke vseh starosti.

POLETNI TABOR OB KOLPI

Če si za športno obarvano poletno druženje z novimi prijatelji ob Kolpi, te vabimo, da se pridružiš našemu Poletnemu športnemu taboru v CŠOD OE Radenci ob reki Kolpi.

Med 28.6. in 2.7.2021 bomo ob Kolpi spoznavali veliko zanimivih športnih aktivnosti, kot so jutranja telovadba v gozdu, kopanje, vodne igre, raftanje, lokostrelstvo, pohodništvo, rolanje, popoldanske aktivnosti na igriščih in se soočali z novimi izzivi, s katerimi si bodo otroci prislužili podpis najboljšega slovenskega smučarja in člana SD Novinar Žana Kranjca.

Poleg športnih aktivnisti in izzivov pa bodo otroci v Radencih preko kopice aktivnosti spoznali veliko novih prijateljev, se družili s člani novinarjeve Alpske šole in novinarjevo Račko. S skupinskim delom preko celega tedna pa bodo razvijali svoje veščine sodelovanja, kompromisov in strpnosti.

ELEKTRONSKA PRIJAVNICA    VEČ INFORMACIJ

TEČAJ ROLANJA

V mesecu maju in juniju bomo organizirali tečaje rolanja v Parku Tivoli. Izpeljali bomo en dvomesečni tečaj in dva mesečna tečaja. S prvimi tečaji pričnemo 3. in 4. maja. Vsi tečaji bodo potekali med 18.00 in 19.00 na kotalkališču Parka Tivoli.

Dvomesečni tečaj bo potekal v maju in juniju. Rolanje vključuje 16 vadb, prijave pa sprejemamo za dva termina in sicer ponedeljek in sreda s pričetkom 3. maja ter torek in četrtek s pričetkom 4. maja.

Prvi mesečni tečaj bo potekal v maju, drugi pa v juniju. Vključeval bo osem vadb, prav tako v dveh možnih terminih in sicer ponedeljek in sreda s pričetkom 3. maja ter torek in četrtek s pričetkom 4. maja oziroma 31. maj in 1. junij za drugi mesečni tečaj.

Tečaj rolanja je namenjen učenju in izpopolnjevanju rolanja otrok od 3,5 leta naprej in mladine z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Vadba poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojena je glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje.

Izpeljali bomo začetni tečaj (od 3,5 let naprej) in nadaljevalni tečaj rolanja, ki ga bomo zaključili s podelitvijo diplom in nagradic. Nudimo tudi možnost izposoje rolerjev in zaščitne opreme.

ELEKTRONSKA PRIJAVNICA      VEČ INFORMACIJA

VADBA ZA MALČKE

V enakih terminih in na isti lokaciji izvajali tudi Vadbo za malčke, ki je namenjena otrokom med 2,5. in 4. letom starosti.

Vadba za malčke bo tako kot tečaj rolanja izvedena v dvomesečni obliki s 16. vadbami in dveh enomesečnih izvedbah (maj in junij) z 8. vadbami.

Vadbe bodo vsebovale orientiranje v naravi v povezavi z naravnimi oblikami gibanja, prilagojeno »trim stezo« na otroškem igrišču, osnovne elemente atletike, osnovne dejavnosti z žogo, dejavnosti z baloni, elementarne igre, štafetne igre, vožnja s poganjalci ter ostale zabavne in koristne aktivnosti.

ELEKTRONSKA PRIJAVNICA      VEČ INFORMACIJA

POMEMBNO!

Pridružujemo si pravico do sprememb ali odpovedi programov glede na aktualno epidemiološko sliko v državi. Tabor bo organiziran v skladu z vsemi aktualnimi navodili in ukrepi NIJZ, vlade in ostalih pristojnih institucij.

Mi se že veselimo druženja med počitnicami!