Imaš rad smučanje in se zabavaš na snegu?

… pridruži se celoletnim programom Smučarskega društva Novinar.

Če si za športno obarvano druženje z novimi prijatelji, rad smučaš, rolaš, telovadiš in se zabavaš z vrstniki te vabimo, da se pridružiš tekmovalnim selekcijam U8 in U10 ali novinarjevi alpski šoli, ki v novo sezono vabi mlade nadobudne smučarje.

TEKMOVALNE SELEKCIJE U8 IN U10

Poleg zabave na snegu, se otroci srečujejo tudi s široko bazo športno-vzgojnega znanja. Pridobivajo osnovno znanje športne gimnastike, rolajo, kolesarijo, plavajo in se potapljajo, spoznavajo planine, se družijo na pohodih, sodelujejo na raznih tekmovanjih in zimovanjih ter se učijo sodelovanja in spoznajo prava prijateljstva.

Program je namenjen otrokom starim od 6 do 9 let

• U8 (starost 6 in 7 let)
  • U10 (starost 8 in 9 let,

in vključuje kondicijske treninge, ki potekajo trikrat na teden skozi celo sezono ter približno 30 dni snežnih treningov. Otroci smučarsko sezono pričnejo z odprtjem slovenskih smučišč, ki jih obiskujejo dvakrat na teden, večinoma med vikendi, nastopijo pa se tudi na nekaj tekmovanjih.

Več informacij o programu lahko dobite pri trenerju selekcije Domnu na telfonski številki 051 415 440 ali preko e-pošte na domen.rupnik@novinar-drustvo.si

ALPSKA ŠOLA

Novinarjeva Alpska šola je program učenja smučanja in spoznavanja z različnimi športi za mlajše otroke. Poteka skozi celotno šolsko leto. Otroci izhodnega letnika vrtca in prve triade osnovne šole smučajo in spoznavajo vrsto športov pod vodstvom stalne ekipe izkušenih učiteljev smučanja. Smučanje poteka v smučarskem centru Terme in Hotel Cerkno, poleg tega pa otroci celostno razvijajo gibalne sposobnosti preko splošne telovadbe, rolanja in različnih športov.

Program Alpske šole vključuje spomladanski in jesenski tečaj rolanja v Tivoliju  (september, maj in junij), tedenski počitniški prevozni tečaj (božične in zimske počitnice) in 10 sobotnih smučanj, telovadbo 2x tedensko, 5 dnevni tabor na Kolpi (predvidoma 27.6.-1.7.) ter enodnevne in večdnevne izlete.

Več informacij o programu lahko dobite pri vodji programa Blažu na telfonski številki 070 525 825 ali preko e-pošte na blaz.gorsek@novinar-drustvo.si

Utrinke obeh programov iz pretekle sezone pa najdete v naših facebook albumih