Aktivne jesenske počitnice

Aktivne počitnice v Ljubljani bomo izvajali tudi med jesenskimi počitnicami. Vabljeni vsi otroci, ki si želite počitnice preživeti aktivno in v dobri družbi, zraven pa se kaj novega naučiti in doživeti. Ekipa SD Novinar vas pričakuje in se veseli zabavnega druženja!

Program bo potekal v Ljubljani (Staničeva 41) in je namenjen otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol z območja MOL. Trudimo se, da je velik del aktivnih počitnic (če nam le to vreme omogoča) izpeljan zunaj, v naravi. Program je sestavljen tako, da za otroke poteka varstvo v telovadnici in učilnici z aktivnostmi po izbiri otrok od 7.00 do 8.30 ure, potem sledi malica, od 9.00 do 12.00 ure potekajo vsak dan različne športne aktivnosti, delavnice in izleti z različnimi obiski. Ob 12.00 uri se odpravimo na kosilo in smo nazaj približno ob 13.00 uri. Potem pa zopet od 13.00 do 15.30 ure potekajo različne delavnice in športne aktivnosti. Sledi popoldanska malica in v nadaljevanju varstvo do 17.00. s prosto igro po izbiri otrok na zunanjem igrišču dokler jih ne prevzamejo starši.

* Glede na letošnje obdobje koronavirusa bomo upoštevali aktualna priporočila NIJZ, Vlade RS in ostalih pristojnih institucij v zvezi z izvedbo programov varstva. Dopuščamo možnost, če bodo to zahtevale razmere v času izvedbe varstva, da bo varstvo izvedeno v manjših skupinah, pridružujemo pravico do sprememb programa, zmanjšanja števila udeležencev (po vrstnem redu prijav) ali odpovedi termina. O morebitnih spremembah vas bomo pravočasno obvestili.

Termin: 26.-30.10.2020 (5 dni)

PROGRAM:

• ponedeljek: varstvo (bralni in družabni kotiček, športne igre), spoznavne igre, štafetne igre in igra v parku, ogled reševalnega vozilo, varstvo in prosta igra
  • torek: varstvo (bralni in družabni kotiček, športne igre), sprehod v Tivoli in igra na igralih, mini golf(pri Mini cafe golf, zabavni poskusi, iskanje skritega zaklada, varstvo in prosta igra
  • sreda: varstvo (bralni in družabni kotiček, športne igre),  igre naših staršev, “smučanje”, ustvarjalna delavnica, obisk policista na motorju, varstvo in prosta igra
  • četrtek: varstvo (bralni in družabni kotiček, športne igre), Ogled živalskega vrta, varstvo in prosta igra
  • petek: varstvo (bralni in družabni kotiček, športne igre), dan na koleščkih,  tombola, obisk Račke, varstvo in prosta igra

* Program je okviren in se lahko spremeni glede na vremenske razmere in razpoložljivost zunanjih sodelavcev.

Prijave na spodnji povezavi se odprejo v torek 15.9. 2020 ob 9:00.

ELEKTRONSKA PRIJAVNICA

CENA:

• brezplačno (otroci iz socialno ogroženih družin (obvezno dopisati pod opombe: PROŠNJA ZA BREZLAČNO VARSTVO) osnovnošolski otroci (od 1. do 5. razreda) s stalnim prebivališčem v MOL)
  • 5 EUR/dan  (subvencionirana mesta, program sofinacira Mestna občina Ljubljana, število mest je omejeno)
  • 22 EUR/dan (otroci z drugih občin in po zapolnitvi prostih mest)

Pogoji za subvencionirana mesta:

• Programi je namenjen otrokom 1., 2., 3., 4. ali 5. razreda osnovne šole in imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana.
  • Programi so namenjeni tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani.
  • Ne glede na navedeno ceno programa, so v terminu na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno (prosimo, da ob prijavi to navedete pod opombe).
  • Število prostih mest je omejeno, upoštevali bomo vrstni red prijav.
  • Za vsakega otroka je obvezno izpolniti svojo prijavnico (velja tudi za sorojence).

Prijava in plačilo je mogoče le za celoten termin. Plačilo izvedete po potrditvi prijave in prejetju računa. Cena vključuje: vse športne in spremljevalne aktivnosti, vstopnine, prevoz z Ljubljanskim potniškim prometom, uporabo vseh pripomočkov in rekvizitov, kosila in malice, zavarovanje proti tretji osebi, animacijo, stroške vodenja in organizacije programa, učitelje in animatorje SD Novinar.

*Plačila v primeru odpovedi udeležbe na sofinanciranem programu, ne bomo vračali.
*Ob prijavi se je potrebno včlaniti v SD Novinar (velja za nesofinanciran program) ter plačati celoten aranžma.

Pomembno: Glede na letošnje obdobje koronavirusa si pridružujemo pravico do sprememb ali odpovedi terminov. Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi NIJZ, Vlade RS in ostalih pristojnih institucij. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.