fbpx
01 434 70 12 040/775 779 info@novinar-drustvo.si

Počasi bomo primorani pospraviti smuči in se pripraviti na poletno sezono. Navdušeni smo, da bomo v maju, juniju in začetku julija lahko za otroke organizirali, velko različnih športnih aktivnosti. Poletni športni tabor ob Kolpi, Tečaj rolanja in Vadba za malčke so programi, ki ponujajo raznovrstne aktivnosti za otroke vseh starosti.

POLETNI TABOR OB KOLPI

Če si za športno obarvano poletno druženje z novimi prijatelji ob Kolpi, te vabimo, da se pridružiš našemu Poletnemu športnemu taboru v CŠOD OE Radenci ob reki Kolpi.

Med 27.6. in 1.7.2022 bomo ob Kolpi spoznavali veliko zanimivih športnih aktivnosti, kot so jutranja telovadba v gozdu, kopanje, vodne igre, raftanje, lokostrelstvo, pohodništvo, rolanje, popoldanske aktivnosti na igriščih in se soočali s športnimi izzivi olimpijskega podprvaka Žana Kranjca in si s tem prišportali nagrade.

Poleg športnih aktivnisti in izzivov pa bodo otroci v Radencih preko kopice aktivnosti spoznali veliko novih prijateljev, se družili s člani Novinarjeve Alpske šole ter tekmovalci in Novinarjevo Račko. S skupinskim delom preko celega tedna pa bodo razvijali svoje večine sodelovanja, kompromisov in strpnosti.

TEČAJ ROLANJA

V mesecu maju in juniju bomo organizirali tečaje rolanja v Parku Tivoli. Izpeljali bomo en dvomesečni tečaj in dva mesečna tečaja. S prvimi tečaji pričnemo 3. maja. Vsi tečaji bodo potekali med 17.00 in 19.00 na kotalkališču Parka Tivoli.

Dvomesečni tečaj bo potekal v maju in juniju. Rolanje vključuje 16 vadb, prijave pa sprejemamo za dva termina in sicer ponedeljek in sreda s pričetkom 3. maja ter torek in četrtek s pričetkom 4. maja.

Prvi mesečni tečaj bo potekal v maju, drugi pa v juniju. Vključeval bo osem vadb, prav tako v dveh možnih terminih in sicer ponedeljek in sreda s pričetkom 4. maja ter torek in četrtek s pričetkom 3. maja oziroma 30. in 31. maja za drugi mesečni tečaj.

Tečaj rolanja je namenjen učenju in izpopolnjevanju rolanja otrok od 3,5 leta naprej in mladine z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Vadba poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojena je glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje.

Izpeljali bomo začetni tečaj (od 3,5 let naprej) in nadaljevalni tečaj rolanja, ki ga bomo zaključili s podelitvijo diplom in nagradic.

Nudimo tudi možnost izposoje rolerjev in zaščitne opreme.

VADBA ZA MALČKE

V enakih terminih in na isti lokaciji izvajali tudi Vadbo za malčke, ki je namenjena otrokom med 2,5. in 4. letom starosti.

Vadba za malčke bo tako kot tečaj rolanja izvedena v dvomesečni obliki s 16. vadbami in dveh enomesečnih izvedbah (maj in junij) z 8. vadbami.

Vadbe bodo vsebovale orientiranje v naravi v povezavi z naravnimi oblikami gibanja, prilagojeno »trim stezo« na otroškem igrišču, osnovne elemente atletike, osnovne dejavnosti z žogo, dejavnosti z baloni, elementarne igre, štafetne igre, vožnja s poganjalci ter ostale zabavne in koristne aktivnosti.

AKTIVNE POČITNICE 2022

Aktivne poletne počitnice bodo potekale v Ljubljani na OŠ dr. Vita Kraigherja in so namenjene otrokom letnika 2015 in starejšim. Subvencionirana mesta z strani Mestne občine Ljubljana so namenjena otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Trudimo se, da je velik del programa (če nam le omogoča vreme) izpeljan zunaj, v naravi hkrati pa se bodo vsebine tedensko menjavale, da bodo otroci preizkusili in spoznali čim več različnih delavnosti.

Termini 2022:

  • 4. 7. – 8. 7.
  • 11. 7. – 15. 7.
  • 18. .7. – 22. 7.
  • 25. 7. – 29. 7.
  • 1. 8. – 5. 8.
  • 8. 8. – 12. 8.

TEČAJI ROLANJA POLETNE POČITNICE 2022

CENA:

  • 50 EUR

Tečaji bodo potekali v popoldanskem času med 17:30 in 19:00

Za tečaj  ima 2. otrok 10 % popusta, 3. otrok iz iste družine pa 20 % popusta.

Vsi otroci morajo biti člani SD Novinar za tekočo sezono. V primeru, da otroci niso člani se za program plača letna članarina (10 EUR) in velja do 31.8.2023.

Tečaj bo organiziran v skladu s splošnimi pogoji SD Novinar in upoštevanjem priporočil NIJZ o omejevanju širitve virusa Covid-19.

Pred začetkom vadbe boste na mail prejeli podrobnejše informacije.

Splošne informacije

Staničeva ul. 41,
1000 Ljubljana
t: 01/434 70 12
m: 040 775 779
e: info@novinar-drustvo.si
www: www.novinar-drustvo.si

Kje smo?

Smučarsko društvo Novinar

Naročite se na obvestila društva