Sezono 19/20 smo končali na nepredviden način, z zaustavitvijo vseh programov v prvi polovici marca. Sezona, ki je bila zaznamovana s pomanjkanjem snega se je predčasno konačala na način, ki do sedaj ni bil predstavljiv.

Sezona je bila tekmovalno upsešna, sicer smo jo končali na drugem mestu (čestitke SK Alpetour!). Analiza prekinjene sezone je pokazala napredek predvsem pri tehniki tekmovalcev, o čemer priča tudi več uvrstitev v prvo deseterico različnih tekmovalcev.

Seveda smo pesti stiskali tudi za Žana, ki mu je v “ciljni strmini” ušla uvrstitev na stopničke v skupnem seštevku veleslaomskega pokala. Razveseljeval nas je z uvrstitvami na stopničke na praktično vsaki tekmi na kateri je nastopil, verjamemo da nas bo razveseljeval tudi v prihodnji sezoni.

Po začetnem šoku in prilagoditvah smo sklenili, da bomo novo sezono načrtovali enako kot prejšnje. Pri načrtovanju se je pokazalo nekaj neznank v zvezi s krpanjem proračuna tekmovalnega programa, ki smo ga v preteklih letih z uspešnim delom na naših ostalih področjih uspeli uspešno pokrivati. Sredstva iz naslova ostalih dejavnosti je za prihodnjo sezono težko načrtovati. S pomočjo prijateljev športa, staršev in deloma racionalizaciji smo uspeli zagotovit večji del propračuna za letošnjo sezono, ki ga bomo glede na situacijo verjetno še prilagajali tekom sezone.

V tekmovalni program je v sezoni 20/21 vključeno 68 tekmovalcev v vseh starostnih kategorijah, potrudili se bomo da jo uspešno izpeljemo.

Načrti 20/21

Po končani epidemiji smo v maju uspeli zagnati tudi ostale naše programe, na začetku previdno, kasneje pa so se nam glede na situacijo naši stari in novi člani kar pogumno pridružili, v času poletni počitnic se je tako v šestih tednih aktivnih poletnih počitnic z nami veselilo in gibalo prek 200 otrok.

Veseli smo, da smo tudi za novo šolsko leto, kljub negotovi situaciji, uspeli z našimi stalnimi pratnerji (šole in vrtci) dogovoriti termine za Športno šolo v njihovih telovadnicah. Verjamemo da bomo ob upoštevanju ukrepov telovadbe v tej sezoni izpeljali do konca.

Potekajo priprave na ponovno odprtje Šole smučanja in izposoje na smučišču Cerkno, prav tako pa vseh ostalih naših tečajev v božičnem in počitniškem terminu.

Želimo si, da bomo ob upoštevanju vseh omejitev in priporočil, lahko sezono 20/21 uspešno speljali do konca.

Smuk!