Učiteljski tečaji

V letošnji sezoni bomo izpeljali tečaje za pridobitev naziva Učitelj smučanja v skladu z Zakonom o športu (ZŠpo-1). Zakon uzakonja 2. stopenjsko usposabljanje tako si bodo kandidati po uspešno opravljenem program pridobili naziv STROKOVNI DELAVEC 1, ŠPORTNO TRENIRANJE, SMUČANJE – ALPSKO.

Termini

• Praktičen del: 26.-30.12.2021 in 5.-9.1.2022 (Cerkno), teoretičen del 21.12.2021 popoldan (Ljubljana)
  • Praktičen del: 21.-25.2. in 4.-8.3.2022 (Cerkno), teoretičen del 14.2.2022 popoldan (Ljubljana)
  • Praktičen del: 9.-13.3. in 18.-22.3.2022 (Krvavec), teoretičen del 7.3.2022 popoldan (Ljubljana)

Program izobraževanja

• specialna teoretično predavanje
  • praktično delo na snegu (10 dni)
  • video analiza (8 krat)
  • splošna teoretična predavanja (organizira ZUTS)
  • teoretičen in praktičen izpit (organiziran centralno (ZUTS), prijave in termini: https://www.sloski.si/index.php?t=News&id=78431&lang=sl)
  • pedagoška praksa (5 dni)

• 650 EUR

Za naše bivše tekmovalce in dolgoletne člane (udeležence naših programov) je cena 598 EUR (8 % popust). Obvezno navedite ob prijavi pod opombe.

Cena vključuje: specialna teoretično predavanje, učenje smučanja z demonstratorji (10 dni), videoanalize, literaturo, tečajnino ZUTS, zavarovanje proti tretji osebi, organizacijo tečaja.

* Glede na letošnje obdobje koronavirusa bomo upoštevali aktualna priporočila NIJZ, Vlade RS in ostalih pristojnih institucij v zvezi z izvedbo programov varstva. Dopuščamo možnost, če bodo to zahtevale razmere v času izvedbe programa, pridružujemo pravico do sprememb programa ali odpovedi termina. O morebitnih spremembah vas bomo pravočasno obvestili.

Elektronska prijavnica

Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest oziroma do pričetka tečaja. Ob prijavi se je potrebno včlaniti v SD Novinar (letna članarina znaša 10€)

Dodatne informacije
Iztok Zajc (iztok.zajc@novinar-drustvo.si, 040 437 442) ali v pisarni SD Novinar.

Pogoji za dokončanje SD1

• prisotnost na predavanjih in praktičnem delu
  • opravljen teoretičen izpit (splošni in specialni del)
  • opravljen praktičen izpit,
  • pedagoška praksa,
  • nastop pred vrsto (oceni mentor na pedagoški praksi)
  • seminarska naloga in izpolnjene učne priprave.

Diplomo o usposobljenosti kandidati prejmejo po opravljenih vseh obveznostih in dopolnjenem 18. letu ter predložitvi dokazila o končani najmanj 3. letni poklicni šoli.

Obrazce in pravilnike o poteku usposabljanja najdete na www.zuts.si.