Učitelj alpskega smučanja - pripravnik

V letošnji sezoni bomo izpeljali nov program usposabljanja Učitelj alpskega smučanja – pripravnik, ki je namenjen kandidatom (v sezoni 2021/22) letnik 2005 in starejši ter so uspešno zaključili osnovno šolo.

Termini

• Praktičen del z izpitom: 26.-30.12.2021 (Cerkno), teoretičen del 21.12.2021 popoldan (Ljubljana)
  • Praktičen del z izpitom: 21.-25.2.2022 (Cerkno), teoretičen del 14.2.2022 popoldan (Ljubljana)

Program izobraževanja

• specialna teoretično predavanje
  • praktično delo na snegu (5 dni)
  • video analiza (4 krat)
  • praktičen izpit na same(organiziran
  • pedagoška praksa (5 dni)

• 450 EUR

Za naše bivše tekmovalce in dolgoletne člane (udeležence naših programov) nudimo 10 % popust. Obvezno navedite ob prijavi pod opombe.

Cena vključuje: specialna teoretično predavanje, učenje smučanja z demonstratorji (5 dni), videoanalize, literaturo, tečajnino ZUTS, praktičen izpit, zavarovanje proti tretji osebi, organizacijo tečaja.

* Glede na letošnje obdobje koronavirusa bomo upoštevali aktualna priporočila NIJZ, Vlade RS in ostalih pristojnih institucij v zvezi z izvedbo programov varstva. Dopuščamo možnost, če bodo to zahtevale razmere v času izvedbe programa, pridružujemo pravico do sprememb programa ali odpovedi termina. O morebitnih spremembah vas bomo pravočasno obvestili.

Elektronska prijavnica

Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest oziroma do pričetka tečaja. Ob prijavi se je potrebno včlaniti v SD Novinar (letna članarina znaša 10€)

Dodatne informacije
Iztok Zajc (iztok.zajc@novinar-drustvo.si, 040 437 442) ali v pisarni SD Novinar.

Pogoji za dokončanje Učitelj alpskega smučanja pripravnik

• prisotnost na predavanjih in praktičnem delu (80 %).
  • opravljen praktičen izpit.

Po izpolnjenih vseh predpisanih obveznostih kandidat pridobi naziv Učitelj pripravnik alpskega smučanja za kar prejme ustrezno diplomo in posledično uredi status modre kartice ZUTS.

Pogoji napredovanja

Program usposabljanja omogoča možnost priznavanja polovice opravljenih obveznosti za pridobitev strokovnega naziva Športno treniranje – Alpsko smučanje – prva stopnja (Učitelj alpskega smučanje 1. stopnje).

Učitelj pripravnik alpskega smučanja, ki si želijo v prihodnje pridobiti mednarodno licenco IVSI, mora:

• uspešno dokončati usposabljanje za strokovni naziv Učitelj alpskega smučanja 1. stopnje oz. Strokovni delavec 1 – alpskega smučanja (modul – 2. del tečaja),
  • opraviti prakso v šoli smučanja ali OO ZUTS Slovenije v trajanju najmanj 70 ur.

Obrazce in pravilnike o poteku usposabljanja najdete na www.zuts.si.