fbpx
01 434 70 12 040/775 779 info@novinar-drustvo.si

Zimovanje Stari Vrh

 

Obveščamo vas, da odpovedujemo zimovanje na Starem Vrhu.

Razlog za odpoved je slabo epidemiološko zdravstveno stanje v Sloveniji. V skladu s predpisi, ki trenutno veljajo, smo med zimskimi počitnicami za vas pripravili tečaja na smučišču Cerkno in Kranjska Gora.

Aktualno informacije in prijavnico najdete na: https://www.novinar-drustvo.si/news/aktualno-zimske2021/ 

Priporočamo, da se z otroki čim večkrat odpravite ven v naravo, kakšno idejo (za zunaj ali notri) pa najdete med našimi novicami (Migaj z Račko).

Tako bomo skupaj čim bolj pripravljeni za prihajajoče smučarske dneve na smučiščih Cerkno in Kranjska Gora.

 

Med zimskimi počitnicami lahko otroci z nami preživijo nepozabne počitnice s tečajem smučanja in kopico spremljevalnih aktivnosti na Starem Vrhu.

Na zimovanju na Starem Vrhu bomo izpeljali tečaj smučanja in bordanju.

TERMIN
22.2. -26.2. 2021

SMUČIŠČE
Smučišče na Starem Vrhu s svojimi 55 hektarji smučarskih prog na višini od 580 do 1216 m ponuja snežne užitke tako zahtevnejšim smučarjem in boarderjem (zahtevna proga z vrha smučišča), kot tudi začetnikom in družinam. Razširjen sistem umetnega zasneževanja (95 % pokritost) omogoča smuko tudi ob manj ugodnih snežnih razmerah. Na smučišču je 6- sedežnica z ogrevanimi sedeži, 4 vlečnice in najdaljši tekoči trak za otroke v Sloveniji (61,5 m). Dodatno ponudbo smučišča sestavljajo: možnost nočne smuke, sankališče (ob traku), igrišča na snegu, snežni park in smučarske proge za vse vrste tekmovanj ter tekaške proge za prosto tehniko.

NAMESTITEV
Nastanjeni bomo v turističnih kmetijah Davčen in Ožbet, kjer z veseljem sprejmejo tudi šole v naravi in vrtčevske skupine. Kmetije so sosednje hiše v neposredni bližini smučišča. Otroci bodo v 2-6 posteljnih sobah vse imajo kopalnico z wc-jem.

PROGRAM
1. dan, ponedeljek:

 • smučanje*
 • spoznavni večer

2. dan, torek:

 • smučanje*, snemanje z video kamero
 • videoanaliza po skupinah
 • družabne igre, ustvarjalno popoldne
 • nočno smučanje

3. dan, sreda:

 • smučanje*, snemanje z video kamero
 • videoanaliza po skupinah
 • sankanje in izdelava snežnih skulptur

4. dan, četrtek:

 • smučanje*
 • peka kruha
 • zaključni večer s plesom in žrebanjem štartnih številk

5. dan, petek:

 • smučanje*,
 • zaključna tekma, podelitev priznanj in nagrad

* Tečajniki bodo glede na smučarsko predznanje razdeljeni v manjše skupine, ki jih bodo vodili učitelji smučanja z veljavno licenco. Program in vadba v skupinah je prilagojena glede na starost, smučarsko znanje in sposobnosti otrok, tako da jim omogoči kar najhitrejše napredovanje in izpopolnjevanje smučarske tehnike. Poudarek je na prostem smučanju z različnimi vajami in uporabo različnih pripomočkov, smučarskih poligonih ter šoli smučanja z individualnimi nalogami. Poleg tega pa bomo tudi smučali med kratkimi, gumijastimi količki postavili lažji veleslalom, smučali po eni smučki in vzvratno, smučali preko valov, skakali na manjših skakalnicah, smučali po celcu, … Izpeljali bomo tudi tečaj bordanja.

Cena:

Drugi in vsi naslednji otroci imajo 5 % popust. Obvezno vpišite v prijavnico pod opombe.

Cena vključuje: učenje smučanja v majhnih skupinah, prevoz iz Ljubljane na Stari Vrh in nazaj, 4 polne penzione in dodatno kosilo v restavraciji na smučišču, petdnevno smučarsko vozovnico, uporabo vseh pripomočkov in rekvizitov, vse športne in spremljevalne aktivnosti, zavarovanje proti tretji osebi, animacijo, stroške vodenja in organizacije programa, učitelje
SD Novinar. Vsi udeleženci naših tečajev morajo imeti plačano članarino (10 EUR) za sezono 2020/21.

Elektronska prijavnica

Tečaj bo organiziran v skladu s splošnimi pogoji SD Novinar.