fbpx
01 434 70 12 040/775 779 info@novinar-drustvo.si

Naši tekmovalci so uspešno prestali prvi sklop skupnih kondicijskih priprav v Logarski dolini, starejši pa so že smučali Zermattu.

Skupaj 43 otrok in 8 trenerjev je 5 dni bivalo v Penzionu na razpotju, kjer se počutijo že domače in je hrana dobra.
Tudi vreme jim je bilo letos naklonjeno, ogledali so si Slap Rinko, naredili pohod na Okrešelj in Klemenčo jamo, rolali po novem asfaltu blizu penziona in kolesarili. Mlajši tekmovalci so kolesarili po dolini in po zelo lepi Razgledni poti, po vrhu grebena nad Logarsko dolino. Tekmovalci iz U14 in U16 so uspešno prikolesarili na vrh Pavličevega sedla (1338m). Letos sta časovni rekord skupaj postavila Maks Šmuc in Amadej Kobe, ki sta porabila zgolj 54 minut do vrha! Čestitamo in samo tako naprej!

Kratek video o pripravah si lahko ogledate TUKAJ.

Pol ekipe U14-U16 in U18-U21 so v koncu avgusta že smučali na švicarskem ledeniku Zermatt, kjer so 11 dni trenirali tehniko in nabrali kar nekaj kilometrine v idealnih pogojih. Celo nekaj superveleslalomskih zavojev so naredili po širokem terenu in smučali v lahkih postavitvah. To je bila super priprava na bolj težke, situacijske postavitve, ki jih čakajo v prihodnjih tednih. V ponedeljek, 10.9. namreč že odrinejo v Saas Fee, kjer bodo več časa posvetili slalomu.

Srečno naši in Smuk*!
*star smučarski pozdrav