Smučarski tečaji - zimske počitnice

Preživite zimske počitnice na smučeh v družbi novinarjevih učiteljev in Račke na enem izmed slovenskih smučišč, kjer so zabava, užitek na snega, dobra družba in velik smučarski napredek zagotovljeni.

Tudi med letošnjimi zimskimi počitnicami bomo organizirali velik nabor različnih tečajev smučanja za otroke  super slovenskih smučiščih Cerkno, Kranjska Gora in Stari Vrh izbirali pa boste lahko med prevoznimi in nastanitvenim tečajem.

SMUČAJTE Z NAMI

Preživite zimske počitnice na smučeh v družbi Račke in njenih zvestih smučarskih pomočnikov na enem izmed slovenskih smučišč. Zabave, smučanja, učenja in smučarskega napredka ne bo manjkalo.

Nastanitveni tečaj

Otroci bodo počitnice preživeli v hotelu Cerkno, kjer bodo dneve izkoriščali za tečaj smučanja v manjših homogenih skupinah, popoldan in zvečer pa bodo naši učitelji za njih pripravili številne aktivnosti in doživetja v naravi in hotelu.

Nastanitveni tečaj v času zimskih počitnic bo potekal od 6. do 10. februarja na smučišču Cerkno kjer bodo otroci in učitelji  nameščeni v večposteljnih sobah v Hotelu Cerkno, vse sobe imajo koplanico, WC, balkon in internetno povezavo. Otroke bo na smučišče vozil avtobus.

Prevozni tečaji

Letos smo za otroke v času zimskih počitnic pripravili pet različnih prevoznih tečajev smučanja na treh smučiščih, da boste vi in vaši mali smučarji lahko izbrali najprimernejšo možnost za učenje smučanja in uživanje na snegu. Prevozni tečaji bodo potekali na smučiščih Cerkno, Stari vrh in v Kranjski Gori.

Na Cerknem bo prevozni tečaj potekal vzporedno z nastanitvenim in sicer med 5. in 10. februarjem. Na voljo so vam tri različne možnosti in sicer šest-dnevni tečaj in dva tridnevna tečaja (5.-7.2. ali 8.-10.2.2023)

V Kranjski Gori bomo izpeljali pet-dnevni tečj in sicer med 6. in 10. februarjem, na Starem vrhu pa bomo smučali med 8. in 11. februarjem.

Tečajniki bodo glede na smučarsko predznanje razdeljeni v manjše skupine, ki jih bo vodil učitelj smučanja z veljavno licenco. Program in vadba v skupinah je prilagojena glede na starost, smučarsko znanje in sposobnosti otrok, tako da jim omogoči kar najhitrejše napredovanje in izpopolnjevanje smučarske tehnike. Vadba na snegu bo vsebovala:

• prilagajanje na smučarsko opremo,
  • prilagajanje na osnovne oblike drsenja,
  • prosto smučanje z različnimi vajami in uporabo različnih pripomočkov,
  • smučarski poligoni, razne igre,
  • šolo smučanja z individualnimi nalogami,
  • smučanje po eni smučki, vzvratno smučanje,
  • smučanje preko valov, smučanje po celcu,
  • skoki na manjših skakalnicah in
  • zaključno tekmovanje s podelitvijo priznanj in nagrad.

Vsi udeleženci naših tečajev morajo imeti plačano članarino (15 EUR) za sezono 2022/23.

Tečaj bo organiziran v skladu s splošnimi pogoji SD Novinar.

SD Novinar
Staničeva ulica 41