Preživite zimske počitnice na smučeh v družbi novinarjevih učiteljev in Račke na enem izmed slovenskih smučišč, kjer so zabava, užitek na snega, dobra družba in velik smučarski napredek zagotovljeni.

Tudi v času letošnji zimskih počitnic bomo organizirali velik nabor različnih tečajev smučanja za otroke na super slovenskih smučiščih Cerkno, Kranjska Gora, Stari vrh in Vogel, izbirali pa boste lahko med prevoznimi in nastanitvenimi tečaji.

Prevozni tečaji

Letos smo za otroke v času zimskih počitnic pripravili pet različnih prevoznih tečajev smučanja na treh smučiščih, da boste vi in vaši mali smučarji lahko izbrali najprimernejšo možnost za učenje smučanja in uživanje na snegu. Prevozni tečaji bodo potekali na smučiščih Cerkno, Stari vrh in v Kranjski Gori.

Na Cerknem bo prevozni tečaj potekal med 20. in 25. februarjem. Na voljo so vam tri različne možnosti in sicer šest-dnevni tečaj (20.-25.2.2022) in dva tridnevna tečaja (20.-22.2. ali 23.-25.2.2022)

V Kranjski Gori bomo izpeljali pet-dnevni tečaj in sicer med 21. in 25. februarjem, na Starem vrhu pa bomo smučali med 23. in 26. februarjem.

*VSA MESTA SO ZASEDENA!  Prevozni tečaj smučanja Cerkno (20.-22.2., 20.-25.2., 3 ali 6 dni)
*VSA MESTA SO ZASEDENA! Prevozni tečaj smučanja Kranjska Gora (21.-25.2., 5 dni)
*VSA MESTA SO ZASEDENA! Prevozni tečaj smučanja Stari Vrh (23.-26.2., (4 dni)

Nastanitveni tečaj

Otroci bodo počitnice preživeli v hotelu Cerkno, kjer bodo dneve izkoriščali za tečaj smučanja v manjših homogenih skupinah, popoldan in zvečer pa bodo naši učitelji za njih pripravili številne aktivnosti in doživetja v naravi in hotelu.

Nastanitveni tečaj v času zimskih počitnic bo potekal od 21. do 25 februarja na smučišču Cerkno kjer bodo otroci in učitelji  nameščeni v večposteljnih sobah v Hotelu Cerkno, vse sobe imajo koplanico, WC, balkon in internetno povezavo.  Otroke bo na smučišče vozil avtobus.

*vsa mesta so že zasedena

Zimovanje Vogel

Otroci bodo med zimskimi počitnicami z nami preživeli nepozabne počitnice z obilico snežnih radosti na Voglu, kjer bo tečaj potekal med 21. in 25. februarjem.

Smučarski center Vogel vas pozimi razvaja s smučanjem na naravnem snegu, preprosto spektakularnimi razgledi in izvrstno urejenimi progami.

Tečaj ni primeren za začetnike

*vsa mesta so že zasedena

Tečajniki bodo na vseh tečajih glede na smučarsko predznanje razdeljeni v manjše skupine, ki jih bo vodil učitelj smučanja z veljavno licenco. Program in vadba v skupinah je prilagojena glede na starost, smučarsko znanje in sposobnosti otrok, tako da jim omogoči kar najhitrejše napredovanje in izpopolnjevanje smučarske tehnike.

Vadba na snegu bo vsebovala:

• prilagajanje na smučarsko opremo,
  • prilagajanje na osnovne oblike drsenja,
  • prosto smučanje z različnimi vajami in uporabo različnih pripomočkov,
  • smučarski poligoni, razne igre,
  • šolo smučanja z individualnimi nalogami,
  • smučanje po eni smučki, vzvratno smučanje,
  • smučanje preko valov, smučanje po celcu,
  • skoki na manjših skakalnicah in
  • zaključno tekmovanje s podelitvijo priznanj in nagrad.