Tečaj rolanja je namenjen učenju in izpopolnjevanju rolanja otrok od 3,5 leta naprej in mladine z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Vadba poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojena glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje. Tečaj rolanja poteka v mesecih maj, junij in september na kotalkališču pred bazenom Tivoli (letos smo na drugem kotalkališču kot ponavadi).

Cilji: učenje osnov in zahtevnejših prvin rolanja, razvoj ravnotežja, prilagajanje na hitrost, seznanjanje s pravilno uporabo zaščitne opreme, seznanjanje z varnim načinom rolanja na različnih območjih, postaviti temelje za vrednotenje športa nasploh, spodbujati strpno in prijateljsko vedenje v skupini.

Vsi vadeči potrebujejo opremo za rolanje: rolarje, čelado, ščitnike za zapestje, komolce in kolena. Uporaba zaščitne opreme je obvezna!

Nudimo možnost izposoje rolerjev in zaščitne opreme! Obvezen predhoden dogovor.

Poleg tega pa priporočamo, da imajo otroci s sabo negazirano pijačo.

V maju in juniju 2018 bomo izpeljali:

  • začetni tečaj (otroci od 3,5. leta naprej),
  • nadaljevalni tečaj.

Urnik maj in junij 2018

  • ponedeljek in sreda 18.00-19.00 ure (začetni tečaj in nadaljevalni tečaj)
  • torek in četrtek 18.00-19.00 ure (začetni in nadaljevalni tečaj)

Pričetek majskega tečaja v ponedeljek 7.5., in torek, 8.5. 2018.
Pričetek junijskega tečaja v ponedeljek 28.5., in torek, 29.5.2018.

CENA:

  • 85 EUR za dva meseca
  • 50 EUR za en mesec

Popust za drugega otroka iz iste družine znaša 20%, za tretjega in pa 30%. 

PRIJAVNICA

 

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 040 775 779 (pisarna), 040 775 770 (športna šola).

Začetni tečaj: pravilna uporaba in navajanje na opremo, obračanja na mestu, padanje in vstajanje, osnovni rolarski korak, zaustavljanje z zavoro in v travi, zavijanje, vožnja v drsalni tehniki, limonce, osmice, vožnja pod oviro ... 

Nadaljevalni tečaj: vijuganje med stožci in raznimi ovirami, vožnja po klancu, vožnja in zaustavljanje na pesku, vožnja po eni nogi, limonce in osmice vzvratno, skoki, zavijanje s prestopno tehniko, opravljati različne naloge med vožnjo, obrat med vožnjo, skoki, vožnje vzvratno, zaustavljanje z obratom, T zaustavljanje, zavijanje s prestopno tehniko nazaj, skoki z obratom za 180, hokej na rolerjih, ravnotežne drže (polklek, kanonček, peta-prsti, prsti-prsti), vožnja po strmejših klancih, terenske vožnje daljših razdalj) ...

Smučarsko društvo Novinar

letos praznuje

60. obletnico delovanja