smučarska šola, telovadba za otroke, tečaj smučanja | SD Novinar - Tekmovalno smučanje
Domov arrow Tekmovalno smučanje

 

Tekmovalno smučanje Natisni

Pomembno področje delovanja SD Novinar je tudi tekmovalno smučanje. Organiziranost tekmovalnega sistema in vrhunsko strokovno usposobljeni trenerji so temelji, na katerih društvo že leta vzgaja tekmovalce, med katerimi niso redki tisti, ki so se prebili in se prebijajo v sam svetovni vrh.

V zadnjih letih se je še izboljšala kakovost dela v otroških kategorijah, kar se odraža na odličnih rezultatih na nivoju otroškega smučanja in vedno močnejši mladinski ekipi, ki ima s tem dobro izhodišče za kaljenje vrhunskih smučarjev. Viden je velik rezultatski napredek, saj smo zadnji dve leti na 2. mestu v skupnem seštevku pokalnih tekmovanj vseh kategorij na državnem nivoju. Vse to pa je nedvomno odraz strokovnega dela in dobrega odnosa med trenerji, otroci, starši in sponzorji.

Naj naštejemo le nekaj najboljših tekmovalcev v posameznih kategorijah in njihove najboljše rezultate v sezoni 2013/2014:

 

 • Žan Kranjec (član moške A reprezentance, skupno 1. mesto v veleslomu v Evropskem pokalu);
 • Andraž Pogladič (član moške B reprezentance);
 • Eli Plut (članica ženske B reprezentance, skupno 2. mesto v točkovanju starejših mladink, državna prvakinja v super kombinaciji);
 • Maša Hvastija (skupno 2. mesto za pokal Velike nagrade Rauch, 1. mesto SL, VSL, SG in SC na državnem prvenstvu v kategoriji U16).
 • Živa Otoničar (skupno 1. mesto za pokal Velike nagrade Rauch, 2. mesto SL, SG in SC na državnem prvenstvu v kategoriji U16)
 • Tim Tršan (skupno 2. mesto za pokal Velike nagrade Rauch, 3. mesto SL, VSL in SC na državnem prvenstvu v kategoriji U14)
 •  

  Našo dolgoletne izkušnje in kakovost načrtnega trenerskega dela najbolje predstavljajo dosežki tekmovalcev: Nine Pirnar, Andreja Ranta, Andreje Leskovšek, Mateje Svet, Veronike Šarec, Katre Zajc in žal že pokojnega Roka Petroviča.

  Naj na koncu omenimo nekatere trenerje, ki so sodelovali pri razvoju in vzgajanju tekmovalcev v preteklosti: Milan Bernik, Marko Bokal, Vojko Gašperšič, Aleš Guček, Vlado Makuc, Vanja Matijevec, Milan Maver, Janez Šmitek, Jože Šparovec, Brane Ceferin, Andraž Krašovec in drugi.

   

   

   

Zan, Pokal Roka Petrovica 07
tekmovalci
stroka
Rok Petrovic
 

 

 

Naši podporniki

 

Nimm2

 

simobil

Vpišite ključne besede
© 2017 smučarska šola, telovadba za otroke, tečaj smučanja | SD Novinar
Priredil in oblikoval Mark Savnik